Windows İpuçları

[Win XP açılış logosunu devre dışı bırakın!]

Açılıştaki logoyu kaldırarak WinXP açılışını bir nebze olsun hızlandırabilirsiniz!


C sürücünüzün altında bulunan boot.ini dosyasını bulun ve '/fastdetect' komutunun yanına ' /noguiboot' kelimesini ekleyin. Sisteminizi eski haline getirmek için bu kelimeyi silmeniz yeterli…



--------------------

[Ağ şifresini kaldırmak]

Win 98 kullanıp; 'Bilgisayarım herhangi bir bilgisayar ağına bağlı olmadığı halde başlangıçta ağ(Network) şifresi soruyor. Bunu nasıl kaldırabilirim?" diyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun!


Bu ekranı kaldırmak için; Bilgisayarda çok kullanıcı tanımlanmamışsa; denetim masasına giderek ağ seçeneğine girin. Açılan penceredeki listede 'Primary Network Logon' yerine 'Windows Logon' seçeneğini seçin ve Tamam butonuyla işlemi sonlandırın.Eğer bilgisayarınızda çok kullanıcı tanımlanmışsa regedit'e girip 'HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon' da 'Process Logon Script' anahtarına '0000 01' değerini yazarak makinenizi yeniden başlatın. Açılışta sizden şifre girmenizi istemeyecektir.

----------------------

[Daha hızlı Windows XP için...]

Windows XP'nin sık grafik arabirimi göze ne kadar güzel gözükse de sistem performansınızın önemli ölçüde düşmesine neden olur...


Ancak Windows XP 'nin sisteminizi yavaşlatan uygulamalarını devre dışı bırakarak sistem performansınızı yükseltebilirsiniz. Bunun için yapılması gerekenler; bilgisayarım ikonuna sağ tıklamak ve başarım seçeneğindeki: "Bilgisayarımı en iyi performans için ayarla" butonuna basmak…



_-----------------

[Program Ekle\Kaldır 'da Görünmüyor...]

Bir program yüklediniz ama kaldırmak istediğinizde Program Ekle\Kaldır üzerinde program gözükmüyorsa...


Öncelikle bilmeniz gereken bir şey var. Program Ekle\Kaldır 63 karakteri geçen uygulamaları listeye sokmaz. Siz programın ismini registry den kısaltarak listede görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu için Registry den HKEY_LOCAL_MACHINE \Software \Microsoft \Windows \Current Version \Uninstall anahtarı altında 63 karakterden uzun olan programın ismini kısaltmalısınız.


-------------------

İpucu; [Explorer Hızlı açılsın!]

Win XP kullananlar bilirler; Internet Explorer programı XP üzerinde yavaş açılır.


Bu programı mümkün olan en hızlı şekilde açabilmek için Internet Explorer programının herhangi bir yerdeki kısayoluna sağ tıklayıp özelliklerine girin ve Hedef kısmında yazılı "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" ifadesinin sonuna '-nohome' komutunu ekleyin.

"C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" -nohome

Artık Explorer başlangıç sayfası açmaya çalışmayacaktır ve doğal olarak daha hızlı çalışacaktır…


---------------------

[Windows XP kapanışını hızlandırın!]

Windows XP işletim sistemi kapanırken ve açılırken standart olarak bazı ses efektleri çalar.


Ve bu ses dosyasının çalınması bitene kadar bekler. Denetim masasına girip ses efektlerinden tüm sesleri ya da sadece kapanış sesini YOK olarak ayarlarsanız kapanışta herhangi bir ses dosyası beklenmeyeceğinden kapanış hızlanacaktır…


---------------------

Çözüm/İpucu; [IP numaranızı öğrenin!]

IP numaranızı merak ediyorsanız...


IP adresi, Subnet Mask, Default Gateway gibi bilgilerinizi öğrenmek istiyorsanız komut satırına IPCONFIG yazmanız yeterlidir.

---------

İpucu; [XP'de hata bildirimini nasıl kapatırım?]

Denetim Masasına girin ve Performans ve bakim seçeneğini tıklayın.


Ardından sistem simgesini tıklayın ve gelişmiş sekmesinden hata bildirimi butonuna basın. Hata bildirimini devre dışı bırak olarak ayarlayın…


-+---------


İpucu; [Başlat menüsünü hızlandırın!]

Başlat menüsünde dolaşırken bir alt menünün geç gelmesinden sıkıldıysanız...


Bunun için 'HKEY_CURRENT_USER \Control Panel \Desktop' anahtarındaki 'MenuShowDelay' kaydını bulun yoksa böyle bir dize değeri yaratın. Değer olarak ta milisaniye cinsinden menünün açılma süresini giriniz. Örnek olarak değeri 1000 olarak verdiğinizde menünüz 1 saniye sonra açılacaktır.


---------------

İpucu; [Photoshop Türkçe karakter sorunu]

Yazdığınız Türkçe karakterler photoshop üzerinde görünmüyorsa...


Çözüm çok basit notepad 'i açıp yazınızı orda yazın. Kopyalayıp Photoshop da yapıştırın. işte hepsi bu…


---------------

İpucu; [Windows Messenger istemiyorum!]

Windows XP ile gelen Windows Messenger programını kullanmak istemiyorsanız...


Başlat/Run komut satırına "RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove" (Tırnak işaretleri yok!) komutunu girin ve çalıştırın. Karşınıza Windows Messenger 'ı kaldırmak istediğinizden emin misiniz? şeklinde bir soru çıkacaktır. Bunu evet ile geçtiğinizde artık Windows Messenger 'dan kurtulmuş olacaksınız.


------------

İpucu; [Windows Sleep modundan çıkmıyor!]

Windows'u askıya aldınız ancak klavye ve fare ile komut verdiğiniz halde bilgisayarınız açılmıyorsa...


Sorunu çözmek için makinenizi yeniden başlatın. BIOS ayarlarından Power Saving bölümünde 'Event Timer' seçeneğini aktif hale getirin.


----------

İpucu; [Windows gezginine hedefi siz gösterin!]

Bilindiği gibi Windows gezgini ilk açıldığında belgelerim klasörünün içeriğini gösterir. Ancak siz ona hedef göstererek istediğiniz klasörün gösterilmesini sağlayabilirsiniz...


Bunun için Windows gezginine ulaşmak için kullandığınız kısayola sağ tıklayın ve hedef yazan bölüme %SystemRoot%\Explorer.exe yerine %SystemRoot%\Explorer.exe /n, /e, c:\Windows olarak değiştirin. burada c:\Windows yazan kısım gezgin açıldığında içeriği gösterilecek klasördür.

-----------

İpucu; [Sürücülerin harflerini değiştirmek]

İşletim sisteminizde, sürücülerinizin harflerini alttaki ipucu yardımıyla istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.


Windows 2000 ve Windows XP' de Control Panel altında yer alan administrative Tools bölümüne girin. Buradan Computer Management, oradan da Storage bölümünü açın. Disk Management adli başlık altına girdiğinizde sisteminizde bulunan diskleri göreceksiniz. Hangisinin harfini değiştirmek istiyorsanız ona sağ tıklayarak Change Drive Letter and Paths seçeneğini seçin. Buradan sürücünüze dilediğiniz harfi koymanız mümkün ancak işletim sisteminizin kurulu olduğu diskin harfini değiştiremezsiniz.


----------

İpucu; [Win XP 'de konuşma balonlarını nasıl kaldırırım?]

Windows XP kullanırken sağda solda çıkan konuşma balonlarından sıkıldıysanız ve "bunları nasıl kaldırırım?" diyorsanız...


Başlat\Çalıştır komut satırına regedit yazarak kayıt düzenleyiciyi çalıştırın. "HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ Current Version\ Explorer\ Advanced" değeri altında "EnableBallonTips" değerini "0" olarak yenileyin ve balonlardan kurtulun.

----------------

İpucu; [Reklamsız ICQ]

ICQ üzerindeki reklamlardan kurtulun!


ICQ kullanan herkes bilir, bir arkadaşımızla konuşurken birden bire bir reklam ICQ üzerinde beliriverir. Bu hiç de hoş olmayan durumdan kurtulmak için ICQ 'ya bazı eklentiler yapmamız gerekir. Gerekli yama ile ilgili ayrıntılı bilgiyi www.michael-prokop.at/internet/icq.html adresine bakabilirsiniz.


-------------

İpucu; [Birden fazla ICQ nasıl çalıştırılır?]

Birden fazla ICQ penceresi ile çalışmak istiyorsanız...


Başlat\Çalıştır regedit yazarak kayıt düzenleyiciyi açın. "HKEY_CURRENT_USER\ software\ mirabilis\ ICQ" anahtarını bularak sağ tarafta "MultiInstance" adında yeni bir dize değeri oluşturun ve "YES" atamasını yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve artık birden fazla ICQ çalıştırabilirsiniz.

------------------

 

1 yorum:

  1. kral said,

    İpucu; [Windows Sleep modundan çıkmıyor!]

    Windows'u askıya aldınız ancak klavye ve fare ile komut verdiğiniz halde bilgisayarınız açılmıyorsa...


    Sorunu çözmek için makinenizi yeniden başlatın. BIOS ayarlarından Power Saving bölümünde 'Event Timer' seçeneğini aktif hale getirin.


    Dostum biasumda power saving yok event timer de ne yapmalıyım? Benim ana kart asus p5.vm.....

    on 18 Nisan 2008 03:37