Yalnızlıktan Muzdarip Kadınlar İçin Tavsiyeler

YALNIZLIKTAN MUSTARİP KADINLAR İÇİN TAVSİYELER / NİHAL VURAL

Kimi kadınlar yalnızlıktan değil ama kalabalıktan mustariplerdir, bilmem hiç fark ettiniz mi? Böyle kadınların üzerlerinde taşıdıkları cinsel kimlik bende kimi zaman sonradan edinilmiş bir kimlik izlenimini uyandırır. Kendilerine özgün bir üslupla yorumladıkları "kadınlık halleri" binbir çeşit saç savurma, naylon çorap giyme, dergi karıştırma, çatal tutma ve bebek/kedi okşama biçimleri sergiler. Bu kadın-kadınların sergiledikleri, kadın cinselliği donanımlı hal ve tavırlar ile sonradan kadın olan erkek-kadınların tavırları arasında bir paralellik sezmiyor musunuz?

Bu erkek-kadınların debdebe ve abartıyla kutladıkları ve kutsadıkları yeni cinsel kimliklerinin özünde kadın doğasının varoluş biçimi, yani -oyun oynama- yatar. Kadın-kadınların ince seslerinin yanılgısına kapılıp, farkına varmadığımız bu oyunların, erkek-kadınların kalın ve oynak seslerinde ortaya çıkması onlar için büyük bir talihsizlik ancak onların ince bir sezgiyle kadın doğasının özünü keşfedişlerini takdir etmek gerekiyor.

Simone de Beauvoir der ki; "On ne nait pas femme, on le devient" yani; insan kadın olarak dünyaya gelmez, zamanla kadın olur. Doğasına karşı koyamayan ve kadın kimliklerini farkında olmadan ya da fazlasıyla farkında olarak gerçekleştiren kadınlar kalabalıktan mustarip olmanın başıboş hazzı içersinde kaygısızca yaşamlarını sürdürürler. Benim diyeceklerim yalnızlıktan mustarip kadınlara;

1-İMAJ: Vücut dilinizi keşfetmenin ve geliştirmenin yolları

3 birlik kuralı3 birlik kuralını anımsayarak ayna karşısında imaj çalışması yapmanız elzem.. Kaş-göz ve dudak senkronize bir şekilde oynatılarak elde edilen ve bin bir çeşit halet-i ruhiyeyi yansıtan bu sempatik, seksi, masum vb. ifadeler imaj çalışmanızın ilk aşamasını oluşturmalı. Acil durumlarda takınacağınız bu şımarıklık, yalancıktan kızgınlık ya da şaşkınlık yansıtan mimikleri ayna karşısında egzersiz yaparak geliştirebileceğiniz gibi, diğer kadınları gözlemleyerek de edinebilirsiniz... Tescilli değiller ya? Zengin mimik arşivi sizi çekici kılacağı kadar, daha önce hiç farkına varmadığınız vücut dilinizi keşfetmenizi de sağlayacaktır.

Hop-hop-hop-zıplayan topTaşıdığınız elbiseye ya da tarzınıza uygun bir yürüyüş edinin. Cool ve alternatif bir tarzınız varsa omuzlarınız ve kollarınız üzerinde, yok eğer etekten, elbiseden vazgeçmem diyorsanız, göğüs ve kalçalarınız üzerinde çalışmanız gerekecektir. En yaygın ve etkili hareket kalçaları sağa ve sola sallamaktır.. Ama bu hareket gereğinden fazla dikkat çekebilir ve ayrıca pek demodedir. Hafifçe zıplayarak yürürseniz, göğüsleriniz dikkat çekici bir şekilde sallanacaktır.. zıplamak çok da eğlenceli bir yürüme şekildir, aslında.. çocukluğunuzda nasıl da zıplardınız? Tabii bu arada, arabaya nasıl bindiğinize, nasıl indiğinize (prenses di stili), merdivenleri nasıl çıktığınıza, sandalyeden nasıl kalktığınıza dikkat etmeyi aman unutmayın..!

RasyonalizasyonKapitalizmin hırçın boyundurluğu altında kaygısızca, acımasızca küçültülen kadın bedenlerinin bu devir için cazip olduğu aşikar.. 90-60-90 ölçülerle bile yetinmeyen gaddarlar işi bacak boyuna, ayakkabı numarasına değin götürdüler. Bu ideal Vogue ölçülerinizde değilseniz -ki olmak pek bir zordur- büyük ihtimalle klasik Yunan ölçülerini taşıyorsunuzdur.. Platon'un da yere göğe koyamadığı bu "Yunan ölçüleri"nizle gurur duyduğunuzu her fırsatta ifade ederek durumunuzu neden rasyonalize etmeyesiniz ki?

Siz bu arada elbette ki rejimden ve spordan vazgeçmeyin, ama her zaman rejim yaptığınızı da inkar edin.. İlk randevunuzda ince damak zevkinizi vurgulayan, Amerikan porsiyon bir tabak kendinize ne kadar güvendiğinizin kanıtı olacaktır.. Öte yandan ara sıra "Acaba kilo aldım mı ?" diye nabız yoklamanız pek bir kadınca görünecektir..

Hamiş: Şehirin her yerinde, her fiyata göğüsleri küçülten, büyülten envai çeşit sütyen, popoyu kaldıran, birkaç beden küçülten korse, o harika görünen ve acaiip rahatsız tüm ayakkabılar için ortopedik taban ve yediğiniz tırnaklar için takma tırnak bulmanız mümkün...

Gardrop meselesiŞu suskun giyim tarzınızı biraz konuştursanız? Hani biraz ipucu verseniz? Sizin hakkınızda tek bir şey söyleyen ya da hiç bir şey söylemeyen tarzınızı biraz çeşitlendirip, herkesin aklını karıştırabilirsiniz. Seçkin semtlerimizin pazarlarında, seçkin semtlerimizin trendleri pek ucuza mal olur. Demet Şener ayakkabıları pek ortopedik olmasa da, kadına oldukça estetik bir görünüm kazandırır. Erkeklerin %99'unun ayakkabı fetişi mevcuttur. Bir tanesini yakaladıktan sonra, akşam evde ayak masajı yaptırıverirsiniz, n'olacak?

2-BAKIM: Kadın olmak vakit ve nakit ister...

Her daim bakımlı olmalısınız.. Bacaklarınız, koltuk altınız ve en önemlisi dudak üzeri tüysüz olmalı. Manikür ve pedikürünüz 5 metreden farkedilebilmeli... Kullandığınız parfüm, deadorant, duş jeli, peeling kremi, aromatik nemlendirici ve çiçek özünden şampuan uygun bir kombinasyonla etrafa Calvin Klein parfümünden bile daha hoş bir koku yaymanızı sağlayabilir... Sırası gelir, "İnsanın kendi teninden daha güzel bir koku olur mu canım?" deyiverirsiniz... Çelişiyor mu? Erkekler bizim bu çelişki yaratan tavırlarımızı çözümlemeye bayılırlar, boşverin..

3- ADAB-I MUAŞERET:

Suya sabuna dokunmayan Marlboro light kıvamında tatlı gevezeliklerErkeklere asla cevaplayamayacakları sorular sormamaya özen gösterin. Onlar sizi zaten "aydınlatmak" için ordadırlar. Onların düşünmedikleri konulara kafa patlattığınızı görürlerse, alınabilirler.. Hafif konulardan bahsedebilmek için ara sıra Best seller'lara ve kadın dergilerine göz atmakta oldukça fayda var. Örneğin; Osmanlı harem yaşamını konu alan, kadın olma sanatının incelikleri ve erkekleri "onlara çaktırmadan" idare etme stratejileri üzerine bin bir tavsiye veren kitapların ufkunuzu genişleteceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bunun yanı sıra kadın dergileri de çağa ayak uydurma babında, keyifli "one night stand" yaşamanın yolları, vajina kaslarını çalıştırıcı Kegel egzersizleri gibi pratiğe geçirebileceğiniz bir yığın öneri sunarlar ki, sakın bunları da küçümsemeyin..

Hesabı rica edebilir miyiz?Hesap konusunda, karşınızdakinin niyetini anlayana kadar acımasız davranmakta hiç bir "etik sakınca" yoktur. Çok kızgın olduğunuzda menüdeki en pahalı yemek, özellikle az pişmiş kırmızı et çeşitleri anlayana bir şeyler söyleyebilir.

Hey taksi!Müstakbel sevgiliniz hakkında karar verinceye kadar, ilk bir kaç görüşmeye kendi olanaklarınızla gidin ki, içiniz bayıldığında çekip gidebilesiniz. Sonraları beyefendiye angarya çıkarma pahasına da olsa -yufka yürekli davranmanın bir anlamı yok- arabası olmasa bile taksiyle evinize bırakılma konusunda kararlı olun. Lay-lay-lom'dan sonra beylerin çok yakından tanıdığı güvenilir taksi durağının şoförlerine emanet edilebilirsiniz.

4-TAKTİKLER

Her erkek potansiyel bir sevgilidir. Yalnızlığınızdan dem vurmaktan da, sürekli erkeklerden bahsetmekten de kaçının. Sevgilisi olan bir kadın her zaman kulağa çok cazip gelir ve erkekleri tahrik eder. Potansiyel sevgilinin hala görüşülen eski sevgiliden ve ya bitmemiş, "bitememiş" bir ilişkiden haberdar olmasını sağlayın.. Erkekler rakiplerinin varlığından pek hazzederler.. ve bilirsiniz yarışmak hem egolarını, hem de adrenali yükseltir.

Asla olmamanız gerekenler:

Entellektüel olmakSiz siz olun, asla "varoluş sorunlarınızdan" bahsetmeyin. Erkekler entellektüel tartışmalara kendi cinsleri ile girmeyi tercih ederler, bilmem hiç farkettiniz mi? Kadınlarla bu tip tartışmalara girdiklerinde egolarını da beraberlerinde getirdiklerinden, onlar "yarışı" kaybettiklerinde siz de şansınızı kaybedersiniz.

Feminist olmakFeminist kadın istenmemiş kadın izlenimi yaratır... Feminist kadın oyun oynamaktan hoşlanmayan kadındır. Bu konuda ateşli tartışmalara girişmek önceden dilinizin yanmış olduğuna işaret eder ki bu da erkeklerle aranızın pek hoş olmadığını gösterir... Her ilişki bir oyundur. Oyun oynayan kadın acı çekmez, o kadar!

Yalnız olmakZannettiğiniz üzere yalnız olmak hiç de açık bir çek değildir.. Hoş bir erkek arkadaşınızla gezmek kısmetinizi kapamaz tam tersine erkeklere rekabet etme duygusu aşılayarak şansınızı arttırır..

Olmanız gerekenler:

Muzur, hayat dolu kötü kız RamizeHayal gücünüzü kullanın! İyi ve cici bir kız olmanın şimdiye kadar kimseye bir şey kazandırdığı görülmemiştir. Ara sıra eşref saati gelen kötü kız olmak inanın daha fazla merak uyandırır.(bkz: Kadın dergileri) O yüzden sonsuz şefkatli, anlayışlı ve sorun çıkarmayan bir kadın olmanıza hiç gerek yok.. Hayal gücünüzü kullanın! Kimi kadınlar "Sevgilim; beni kaçırdılar, bir odaya kapattılar, gel beni kurtar" diyecek denli yaratıcı olabiliyorlar.. Böyle bir mizansen onların şövalyeci ruhlarına sizce de pek uygun düşmüyor mu ?

Cilveli ve nazlıFazla naz aşık usandırır ama erkeklerin fetih ruhunu canlı tutmak adına siz siz olun n'olur, hemen teslim olmayın.. Erkeklerin dikkatini çekmek çok kolaydır ama bu dikkati korumak çok zordur... Zor düşürülen bir kale, harcanan emek ve zamanla nasıl da kıymet kazanır bir bilseniz.. Söylediklerine kendileri de inanana değin bekleyin..

CoolArtık modern çağa ait olmanın vaktidir. Cool olmak in! Duygusal olmak out!Oldukça hassas konular olan, geleceğe dair beklentiler erkeklerin ödünü kopartır. Kadınların en temel içgüdüsü olan, çocuk doğurma edimi ve sosyo-ekonomik ve etik koşulların bir anlamda zorunlu kıldığı evlilik kurumu üzerine mutlak yargılar belirtmekten mümkün mertebe kaçının.

Erkeğin yer yer komplekse kapılmasına yol açabilecek çok güçlü, kendine yeten bir kadın imajı da, korkup kaçmasına neden olabilecek bağlanmaya hazır ve nazır sulu gözlü bir kadın imajı kadar tehlikelidir. 3.yol en iyisi: Sosyal devlet , liberal ekonomi misali orta yol..

Unutmayın!Simone de Beauvoir ne der? İnsan kadın olarak dünyaya gelmez, zamanla kadın olur. Eee, biraz zahmet!!

 

0 yorum: